Min dag i bilder...
PUBLICERAT: 2010-11-29 KLOCKAN: 23:23:45










Pepparkaks bak, glögg & en massa julmusik- Gillar`t!

Fräckaste T-shirtarna.
PUBLICERAT: 2010-11-28 KLOCKAN: 19:55:26


Fick ett par sket häftiga t-shirtar  som min moster gjort till flickorna. Måste visa er!




(Det ser ut som om L bara har ett ben..:) )

Jag/vi gillade dom verkligen.
Tack Karin!

Mysig första advent.
PUBLICERAT: 2010-11-28 KLOCKAN: 19:51:44


Hej på er,


Min Söndag har varit mer än bra. Tillbringade ett par timmar i Alingsås där det va riktig härlig julstämning, även jag börjar känna lite längtan efter jul ännu mer till Kanarieöarna..men julen kommer först. Tomten träffade vi & Linnéa lämnade sin önskelista. Vi gjorde ett besök i min favorit affär Balders Hage där jag fick köpt fina cupcakes porslin koppar/skålar & även en kökshandduk fick vi med oss där ifrån. Fikade gjorde vi på ett mysigt Cafè. När vi satt där kände vi verkligen att vi va i en "små stad".Köpte lotter gjorde Linnéa & vann en liten godis påse även om det inte va storvist blev hon jätte lycklig. Fy va jag jag gillar små städer, Alingsås är en liten idyll som jag verkligen gillar. Så nära Göteborg men ändå så långt bort på nått konstigt sätt.....

När vi kom hem va det dax för middag hos mormor som gjort jätte god mat. Propp mätt blev jag & nu sitter jag här i soffan & känner att jag är mega nöjd med min Söndag & första advent.

Nu väntar jag på att Ensam mamma söker ska börja..
Har eran Söndag varit bra..?=)










Jag & moster Karin..

Gillar`t!

Köpte även dessa örhängen som jag tyckte va "dö" fräcka.

Hjälp mig..?
PUBLICERAT: 2010-11-28 KLOCKAN: 10:22:56


Provade denna tunikan igår på Bikbok.Jag la undan den tills idag men kan inte bestämma mig om jag ska köpa den (julklapp ifrån svärfar..)

Va tycker ni..?



Va hon önskar sig.
PUBLICERAT: 2010-11-28 KLOCKAN: 10:20:34

Godmorgon,

Nu har Linnéa precis skrivit sin önskelista till Tomten. Hon är verkligen duktig på att skriva, med lite hjälp blir det hur bra som helst.

Jag har förresten börjat dricka mitt te, kan inte påstå att det smakar gott men inte heller så dåligt som jag trodde att det skulle göra. Jag & min kollega drickert detta flitigt varje morgon/kväll. Självklart ska jag hålla er uppdaterade om jag märker någon skillnad. Vet inte om det kommer att hjälpa men i vilket fall som helst så är det säkert bra grejer man får i sig..:) Litar på Malipsens Mamma...:)

Första advent idag & vi har inte fått upp något advents mys alls. Så det blir till att tända första ljuset ikväll istället.
Vi har av någon konstig anledning svårt att få till advetnts pyntet i denna lägenheten. Kommer ihåg vilka problem vi hade förra året. Hoppas det går smidigare i år & att vi bli nöjda på a´la direkten.

Ha en bra Söndag & första advent...







Sött!

Liseberg.
PUBLICERAT: 2010-11-27 KLOCKAN: 23:33:00


Det blev ett par timmar på Liseberg idag tillsamans med min bror(hans familj) & Stinas lillebror som va på besök ifrån Umeå. Jag hade sett fram emot ett mysigt besök där. Det va självklart mysigt men jag & alla andra höll på riktigt på att frysa ihjäl, mina fötter va "döda" i ett par timmar. Alice va jätte ledsen bara för att hon va så kall trots att hon hade overall,åkpåse a alla varma kläder man kunde ha på sig. Det tog hela kvällen för mig att tina. Nej min romantiska sida poppade aldrig upp eftersom jag fick lägga allt fokus på att inte frysa mer än va ja redan gjorde gjorde. Men för att inte göra min kära kille besviken har jag ikväll gett honom ett par extra pussar - naww va gulligt..=)

Stinas bror Per som är hur trevlig som helst tyckte jag hade lite förutfattade meningar om Norrland. När jag tänker på det stället tänker jag en massa snö, renar, ett ute ställe, en sibylla, när & fjäran på tv osv .. Ni fattar säkert va jag menar, han höll inte riktigt med mig så känner nästan att jag måste göra ett besök uppe i landet för att få se live hur saker & ting är....=)

Trevligt på Liseberg men ännu trevligare att komma hem. Imorgon blir det Alingsås med moster, mormor & familjen. Alice stannar hemma & har mys med sin mormor istället.
Just det i Alingås ska jag träffa den riktiga tomten spännande.


Alice första möte med en Lisebergs kanin.

Vi försökte dricka varmt för att bli varma.
Blev vi det..? Svar : NEJ!



Friday.
PUBLICERAT: 2010-11-26 KLOCKAN: 09:26:00

Tänkte variera Fredags rubriken med att skriva Fredag på olika språk idag blev det på engelska.Smart grej va? Hoppas det är rättstavat är nämnligen inte så säker på att det är det. Jobb idag, älskar att jobba Fredagar! Sen ikväll kommer ju Perrans pappa med en massa god mat. Han ska till & med sova över. Fattar inte riktigt vad som har hänt med honom ..=) Förut ville han aldrig göra det & nu är det helt plötsligt naturligt - Gillar`t! =)

På Lördag blir det jul på Liseberg. Hur mysigt är inte det då..? Romantiskt är det med, så vem vet kanske har Perran tur & få se min romantiska sida, som ibland kan poppa upp...=) Jag älskar jul på Liseberg, synd bara att man ska behöva frysa ihjäl, termo byxor känns inte riktigt som min grej att traska runt i!Så ja jag får väll skylla mig själv...

Söndag funderar jag på om jag ska ta mig till Alingsås. Dom har julmarknad med tomte parad osv. Va på det förra året med mamma & det va riktigt mysigt. Sen vill jag ju till Balders Hage med där jag har kollat in en Cupcakes plåt skylt som jag vill ha i köket.

Min helg kommer bli en lugn, men ändå mycket att göra rolig helg. A ni fattar säkert va jag menar ..=)

Just det min moster ifrån Sthlm är på besök med så henne ska jag självklart träffa med.

Ha en bra dag. Ciao!


....
PUBLICERAT: 2010-11-25 KLOCKAN: 23:34:34


Jag har precis kollat på Uppdrag Granskning som handlade om den tjej ifrån Malmö som åkte till Polen i Augusti för att göra en bröst operation. Hon har inte vaknat än efter narkosen & ligger just nu i koma. Man fick se hennes sambo besöka henne på sjukhuset. Jag blev verkligen beröd av inslaget & ledsen. Att en sån grej kan hända? Hennes sambo vid namn Benny verkar vara en fruktansvärt stark människa. Ni kan själva titta på programet på svt play- Uppdrag Granskning.
Jag vet inte va jag ska skriva mer än att jag tycker detta är jätte hemskt & att jag verkligen hoppas att allt kan bli så bra som möjligt för tjejen & hennes familj...

Nu är klockan alldeles för mycket & det är dax för mig att sova.
Godnatt & sov gott!



Duktiga vi är- Not!
PUBLICERAT: 2010-11-25 KLOCKAN: 20:48:07


Jag & Gina skulle ha mys dag på jobbet & baka med barnen...

Här kommer a´la resultatet!



Skulle man kunna kalla oss bak proffs?

Nu kööör vi!
PUBLICERAT: 2010-11-25 KLOCKAN: 20:46:24


När jag berättade om teet idag på jobbet så va det fler än jag som ville testa det.
Jag, mina systrar & några andra töser på jobbet ska nu köööööra med detta mirakel te.
Anna-Karin va snäll & körde hem det till mig, så imorgon börjar jag!!


Fan va bra jag är.
PUBLICERAT: 2010-11-25 KLOCKAN: 20:43:41


Nu kom jag precis upp ifrån källaren. Jag känner mig helt jätte bra som har rensat där i nästan två timmar utan att få brytet. Fy fasiken va jobbigt men all skit & bröte men fy fasiken va skönt nu när det är över. Nu är jag lite små trött & har ont i ryggen inte mycket min kropp klarar av ..:). Va bara tvungen att ge mig själv lite beröm.
Nu tycker faktiskt jag att ja är värd en masage. Hoppas Perran läser detta ..=)

Måste berätta en kul grej som hände igår.
Linnéa ville vara ute själv & åka pulka utanför oss.
Jag- Linnéa prata nu inte mer någon du inte känner. Va bara i pulka backen osv..
Efter 30 min kommer L hem...
Linnéa- Mamma nu har jag pratat med precis alla!!

Tur att vi förstår varandra jag & min dotter ..:)


Imorgon är det Fredag, bästaste dagen på hela veckan. Min svärfar Bo kommer hit med räkor & kräftor kan säga att jag längtar en aningens till imon kväll - Gott det ska bli!

Avslutar med att skriva jag gillar inte anonyma kommentarer. Kalla Anka är för mig anonym..:)





Jag ska bli fit.
PUBLICERAT: 2010-11-25 KLOCKAN: 11:11:00


Jag ska bli fit genom att dricka ett te som tydligen ska forma kroppen. Det verkar ju vara bra för att vara sant. Går man 30 min om dagen ger det extra effekt. Enligt Anna-karin (Malins going mamma) som jobbar med det där med hälsa, säger att det funkar. Så jag har bestämt mig för att ge det en chans.
Smakar tydligen mega äckligt, men ska man vara fin får man lida pin eller vad är säger man..? =)

Här kommer lite info om det, för er som är intresserade ..

Slipp kärlekshandtag;) mage, celluliter m.m Det är ett tea som påverkar kroppen och som omformar kroppen och främjar cirkulations systemet i kroppen pga av innehåll som Lotusblad vitamin A,D,E,C,B,B5,Hoch k samt aminosyror folsyra, fluorid; Och det Tar även bort celluliter det formar om din kropp! Det är bra och ta en rejäl promenad eller göra ngn annan träning under en kur ! det kanske man gör ändå? men det brukar inte hända så mycket!:( men detta tea gör så att det går fortare Du dricker ditt tea på morgonen sedan kan du spara påsen du haft på morgonen (plastburk) lägg in i kylen och använd på kvällen för bättre effekt!150:- kostar det skicka på meddelande adress om jag ska skicka det till er då tillkommer det 30:- i frakt avgift Lycka till och Ha en bra dag! /Anna-karin www.mabastakuten.se
(länk)



Här har vi det mirakel teet ..:)

Äntligen ett par nya.
PUBLICERAT: 2010-11-24 KLOCKAN: 22:04:18

Va på stan innan. Fick köpt mina första julklappar. Känns bra att ha börjat med det så att jag slipper vara ute i sista minuten. Kan känna att det kan vara ganska mysigt att jul handla precis innan jul tillsamans med alla andra men gärna bara liten stund, för annars skulle jag fått dampet 100%.

Jag använder alltid inne toffler, eftersom jag alltid fryser om fötterna. Jag har dom senaste månaderna gått här hemma med ett par mega sunkiga sådana,så va änna på tiden att köpa ett par nya. Idag gjorde jag det, ett par rosa- Älskar`t!

Va inne på Bikbok en snabbis & hittade en jätte fin skjorta i min style. Äger faktiskt inte en enda skjorta så kan känna att jag nästan hade behövt en (eller va säger du älskling..?) En för tidig julklapp..?
Det va mysigt att gå på stan med lilla syster.

Nu har jag precis badat bubbelbad, känner mig helt slö & jätte trött. Inte likt mig att vara det så här tidigt på kvällen men just det jag är ju sjuk ..:)


Dagens middag.
PUBLICERAT: 2010-11-24 KLOCKAN: 13:47:46

Kräftpasta!

2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
500 g kräftstjärtar i lag
½ dl persilja
1 dl parmesanost
½ -1 tsk socker
Svartpeppar
Salt


Häll bort lag från kräftstjärtar.
Riv parmesanosten.
Häll oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken,låt snabbt fräsa ihop.
Häll på kross. tomater, strö över socker, häll i vinet.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt sedan grädde, fiskbuljongtärningar och låt sjuda ytterligare några minuter.
Sen ska kräftstjärtarna i tillsammans med
hackad persilja och parmesanosten. Peppra och salta, men var försiktig med saltet då det är buljongtärningar i också.
Låt allt bli varmt.
Servara till Tagliatelle och en sallad.


(Jag sket i parmesan osten..)
(Detta var verkligen sketans gött..!!)

- Receptet kommer ifrån Matklubben.se den sidan kan jag verkligen rekomendera er att bli medlem på. En massa
bra recept.



Jävlans förkylning.
PUBLICERAT: 2010-11-24 KLOCKAN: 13:45:31


Nu va det ett tagsen jag nämde att jag är sjuk så tycker änna att det va dax att göra det igen. Fasiken vilken förkylning jag ligger inne med. Gillar`t inte. Blir helt ärligt snart tokig på denna förkylning. Ja det är faktiskt synd om mig. Men pigg är jag & inget halsont skönt.

Idag har jag & mina töser varit ute & åkt pulka. Alice åkte idag pulka för första gången. Gillade hon det? Svar: NEJ! Hon va faktiskt ganska missnöjd hela tiden. Jag som hade sett fram emot en mysig ute dag,så blev det inte efter en timme gav jag upp(trött på skrik..) Tror det är snön/kylan Alice inte gillar. Tack vare min mamma har Linnéa en pulka & av Ann-marie på jobbet fick jag en till Alice perfekt tack till er.

En söt tjej vid namn Emilia hjälpte mig att förklara hur jag kunde blogga ifrån mobilen så nu vet jag det , men varken hon eller jag vet hur man laddar upp pics till inägget. Någon som vet?!

Senare idag blir det en tripp till city med min syster.
Hörs later!