Recept.
PUBLICERAT: 2010-10-17 KLOCKAN: 19:46:20
Dagens middag blev idag en mega god veg lasange.
Här kommer a´la receptet. (Kommer ifrån matklubben)

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater á 400 g
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk oregano
Salt
Peppar
1 burk kidneybönor á 400 g
Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
Peppar
1 krm mald muskot
Lasagne:
300 g färsk bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
10-12 lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost för gratinering
(Jag hade även i keso..)
Här kommer a´la receptet. (Kommer ifrån matklubben)

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater á 400 g
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk oregano
Salt
Peppar
1 burk kidneybönor á 400 g
Vit sås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
Salt
Peppar
1 krm mald muskot
Lasagne:
300 g färsk bladspenat
2 hackade vitlöksklyftor
10-12 lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost för gratinering
(Jag hade även i keso..)
Tomatsås:
Hacka lök och vitlök och fräsi lite olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka såsen under lock cirka 15-20 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i tomatsåsen.
Vit sås:
Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda 5-10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Smaka av med salt, peppar ch muskot.
Lasagne:
Fräs spenat och vitlök hastigt i lite olja. Salt och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40-45 minuter.
Hacka lök och vitlök och fräsi lite olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka såsen under lock cirka 15-20 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner bönorna i tomatsåsen.
Vit sås:
Smält smöret och vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Låt sjuda 5-10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner vid. Smaka av med salt, peppar ch muskot.
Lasagne:
Fräs spenat och vitlök hastigt i lite olja. Salt och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnssäker form och varva den vita såsen, lasagneplattorna, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja med den vita såsen och avsluta med lasagneplattor med lite vit sås ovanpå. Strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen cirka 40-45 minuter.
Jag serverade med Tzatziki & Sallad!
Kommentarer
Trackback